29 posts
|
Post by Herbert Bolte on Aug 21, 2024 19:42:49 GMT
Miejsce w którym członkowie Rady Państwa mają prawo do wolnych dyskusji, wymiany poglądów oraz dzielenia się pomysłami.
|
|
7 posts
|
Post by Ursula Bachmann on Aug 21, 2024 20:46:46 GMT
Witam Szanownego Namiestnika, cieszę się z możliwości zasiadania w tej Sali Obrad i działania na rzecz naszego narodu. Z racji swojego członkostwa chciałabym rozpocząć dyskusję, tak wiem, że obecnie Rada pełni jedynie funkcję doradczą, nad przepisami o partiach i stronnictwach politycznych. Nie ma niczego co wzmacnia demokrację państwa bardziej niżeli możliwość tworzenia ugrupowań i stronnictw politycznych.
|
|
29 posts
|
Post by Herbert Bolte on Aug 22, 2024 15:43:42 GMT
Chciałem tylko zapytać czy nie uważa Szanowna Pani, że powinniśmy określić tutaj bądź w osobnej części ustawy tworzenie stronnictwa politycznego ?
Wydaje mi się, że owe wytłumaczenie jest strasznie ogólne zwłaszcza, że ustawa nie tłumaczy procesu tworzenia stronnictwa, chyba, że dodamy do ustawy, że proces założenia stronnictwa jest taki sam jak w przypadku partii.
Ponownie czy Stronnictwa Polityczne obowiązują takie same zasady ?
|
|
7 posts
|
Post by Ursula Bachmann on Aug 22, 2024 16:12:01 GMT
Moją intencją było wyrażenie, że stronnictwo podlega takim samym zasadom, prawom i procesom jak partia polityczna lecz z jakiegoś powodu nie jest w stanie spełnić warunków z rozdziału II art. 3 bądź ewentualnie z art. 4. Ma Szanowny Pan racje możemy to określić nieco konkretniej. Liczę na Pańskie sugestie.
|
|
7 posts
|
Post by Ursula Bachmann on Aug 26, 2024 17:11:38 GMT
Jakieś konkretne sugestie Szanowny Panie Namiestniku ?
|
|
29 posts
|
Post by Herbert Bolte on Aug 27, 2024 14:05:14 GMT
Przepraszam najmocniej Szanowną Panią, postaram się podać swoje sugestie w przeciągu kolejnych 24 godzin.
|
|